Tässä minun versioni ainekset:
riisiä
kesäkurpitsaa ja munakoisoa
tomaatteja
punasipulia, valkosipulia
oliiviöljyä, sitruunaa
purkkimaissia, tonnikalaa
keitettyjä kananmunia
valkoviiniä
mausteita(timjamia, rosmariinia, paprikaa, korianteria, persiljaa, oreganoa, pippuria...)
Riisi ja vaikka kananmunatkin kannattaa keittää hyvissä ajoin, että ne kerkeävät kylmetä tarpeeksi kauan jääkaapissa. Lisäsin vähän sitruunamehua ja suolaa riisin keitinveteen. Voit halutessasi myös heittää sinne vaikka kasvisliemikuution. Mun salaattiin tuli tällä kertaa riisin lisäksi bulguria ja quinoaa. Yleensä käytän basmati-riisiä, mutta eilen sai vähän mössömainen thai-riisi kelvata, kun ei ollut muutakaan.
Kokkauskuvat loppuivat tähän. Tuli liian kiire... |
Jotta saisit jotain tämän näköistä sapuskaa, sekoita kylmään riisiin paistetut, hieman jo jäähtyneet kasvikset, tonnikala, maissi ja tomaatit. Purista sitruunasta vielä mehua etenkin tonnikalan päälle. Sekoita ja tarkista maku. Mausteita voi lisätä tässäkin vaiheessa. Koristele vaikka kirsikkatomaateilla ja tuoreella basilikalla, lisää kananmunan puolikkaat, ripottele pinnalle vähän yrttejä ja rouhi pippuria päälle, viimeistele oliiviöljyvanalla.
Kaikille maistui salaatti. Louis söi mustikkasosetta ja porkkanakeittoa ;p Ruokajuomana toimi meidän reilut viisi egeä maksava kestosuosikki Chardonnay, Domaine de Cibadiès. Jouni mielestä ihmisten kannattaisi suosia enemmän luomuviinejä, koska niiden valmistukseen käytetyt rypäleet on kasvatettu terveessä maassa ilman kemiallisia torjunta- ja lisäaineita. Toi meijän valkkari ei oo kyllä luomua, mutta pirun hyvää ja edullista. Samalla hinnalla saa Suomen Alkosta ehkä just ja just El Tiempoa ja sitä juodessa kaupan päälle peilistä irvistyksen. |
Mantelikakkua, mansikoita ja mascarponea. Mantelikakku 130 g mantelimassaa raasteena 110 g huoneenlämpöistä voita 100 g sokeria 3 munaa 80 g jauhoja 1 tl leivinjauhetta amarettoa vaniljasokeria (tai tanko) päälle mantelilastuja Miksaa toisiinsa mantelimassa, voi ja sokeri, kunnes seos on kuohkeaa. Lisää munat ja jatka vaahdottamista. Lorauta amarettoa. Voit pistää kunnon huikan. Lisää vanilja, jauhot ja leivinjauhe. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Halutessasi voit raastaa päälle reippaasti valkosuklaata, joka uppoaa kakun kypsyessä sen sisuksiin. Ripottele pinnalle mantelilastuja. Kakku saa viihtyä uunissa puolituntia, 175°c. Nauti vasta seuraavana päivänä, jos maltat odottaa. Tänään käytiin rannalla! Siellä ei kyllä tuu näin pienen tenavan kanssa samalla tavalla tuntikausia viihdyttyä kuin ennen. Mutta tulipahan kävästyä. Louis'lle vesi oli kylmää ja hiekka ihmeellistä. ASOKSEN KUUMA KESÄALE
Nämä on saatava!
|
Voivatko nämä lasit imarrella yhtään ketään? |
Uudet arskat mun vanhojen tilalle. Oon aina halunnutkin näyttää Jani Sieviseltä. |
Tiedän pari tyyppiä kelle tämä pandapanta sopis. |
Pääsisinköhän tämä päällä Kaarleen sisään? Tulee mieleen joku mäkihyppääjän kisa-asu. Puuttuu vaan parit sponsorit ja se numerolappu. |
"Niin, eikö näitten bileitten teema ollukaan kasvimaa?" |
Happy hour? xD |
Se on moi. :).
Huippuja ruokaohjeita! oikiasti haluan koklailla tuota sallaade-reseptii viimistään sit ku oon takas Suomessa! täällä ei nyt toi solukämpän keittiö houkuttele kokkaileen...keittiö on nytki ku räjähys kämppisten jäljiltä!
VastaaPoistaIhania kuvia, lissää vaan kiitos:)
terkut meiltä Munchenistä!
Kiitos kommentista!!!
PoistaSiitä vaan kokkaileen kuhan oot suomessa! millon kotiudut?
terkut valtterille! future rouva vilppolalle ja lucky guy:lle kans, jos tormailette siella, ei kai ne viela lahteny oo??!
have fun!
:)
hahaa täällä vielä ollaan Vilijonkka:) Paitti huomenna lähetään Berliiniin ja sieltä lento kotiin! Jippiiiii:)Tänään laitetaan kämppä kuntoon ja sit ollaan valmiita kotiin:) JA Aivan huippuja kuvia! mun lemppari onpi tuo pikkuvarpaat äipän varpaiden viekussa:DD Tuuhan suomessa sit käymään niin saat kokkailla meillekin!
PoistaCan´t wait;)
T: Katri
Ollilta haleja!
Et arvaakaan miten mukavaa on lukea näitä sun kuulumisiasi :)
VastaaPoistaEt arvaakaan miten mukavaa, että joku tänne kommentoi ja vielä noin ihanasti!! Kiva tänne vääntää juttua, jos ei tuu mitään vastakaikua, toisaalta eihän mua oo kukaan pakottanu tätä tekeenkään! :D
PoistaMiten sulla mennee? Kirjota vaikka inboksiin joskus jos jaksat tai kerkeet, tai tanne, ihan sama!
huippukiva postaus (vihaan tuota sanaa, pitää yrittää keksiä joku toinen tilalle :D)! en ollu tunnistaa jounia tuon parran kanssa! louis on niin symppis rantapoikanen ja sää hotmama88 edelleen :D
VastaaPoistaKiitos kommentista Meri! Kiva, jos tykästyit. Joo, Jouni on kyllä kunnon partaveikko, Louis rantaleijona, mutta tosta hotmamasta en oo niinkään varma.
Poistamää oon miettinytkin miks kesäkurpitsoja pitää tolleen suolailla, luulin vaan että saksalaiset laittaa suolaa joka paikkaan :D vähän turhanki sivistävää, mulla on vieläki niin darra etten pysty varmaan omaksumaan mitään tai todellakaan saamaan töissä mitään aikaseksi.. louis oli vauvana ruskettuneempi :D
VastaaPoistaNiin tarkotat kai munakoisoja :D
PoistaStailasin Louis'n aina vaavina vaaleensiniseen, ku se teki ihosta ruskettuneemman nakosen, etko muista ku puhuttiin tasta?? Nyt ilmeisesti kalpeus on muotia, joten laitoin tollasen keltasen hatun, ja iho on trendikkaan vaalea... :O
Hah oisko sittenkin munakoisoja, turhan eksoottinen kasvi mun makaroonilaatikkoruokavalioon :D Kalpeus on toivottavasti muotia vielä pitkään, mulla onkin sitte tres chic päivetys kans!
Poistaihanaa vilja! oot niin ruskee :) teijän pitäs selvästi jounin kaa laittaa joku ravinteli pystyyn ! -ellups<3
VastaaPoistaJoo, mutta nyt pitaa taa ruskettuminen loppua, kun ei se tee iholle hyvvaa ei sitte yhtaan! muuten muutun rusinaksi! myos ravintola-ala on lopetettava, se syo ihmista! kotona on kiva kokata, ja tarjoilla ruokaa vieraille, mutta tyona se on puuduttavaa ja rankkaa..
VastaaPoista:)
Heheee, onneksi löysin sattumalta tämän blogisi, tämä on hulvaton! Ja namiskuukkeli mitä ruokia teet ja mikä poju sulla on ja kuinka hyvältä sää näytät!! Huh sentää! :P
VastaaPoistaT. Maiju
hei en oo nahny maiju sun kommenttia!!!kiitos paljon! oon taas jatkanu tanne lopinoita, oli melkonen tauko tossa... Toivottavasti sulla on kaikki hyvin :)
PoistaTulehan vili tänne meille kokkaan tollasia herkkuja Elokuussa:) Hauskoja viljamaisia juttuja. Lisää odotellessa! Haleja sinne<3 -Aliisa
VastaaPoistaHaluisin sikana tulla! katotaan... Haleja takas Allupallu!! <3
Poista