perjantai 6. heinäkuuta 2012

Tylsää, tylsää, oli niin tylsää

Nyt tulee niin sekasikiö postaus, kunnon sillisalaatti. Mutta antaa mennä. En oo ikinä ollu järjestyksen mestari.

Tänään oon aika vihasella päällä. Hukkasin toissapäivänä mun aurinkolasit. Eikä niitä vieläkään löydy. Ne oli mun suosikit! Sain ne synttärilahjaksi! Taidettiin viettää viimeiset hetkemme yhdessä tossa viereisellä tenniskentällä. Ei ollut minun idea mennä pelaamaan. Syytän siis lasieni katoamisesta hiljaa mielessäni erästä henkilöä. Ja nyt se sama henkilö käskee mua pitämään noita vanhoja laseja, jotka päässä näytän ihan mieheltä. En ala. Mieluummin sokaistun auringossa. 
No onneksi mulla on tää virallinen viiden euron jäätelönmyyjän IT-laukku. Eikö jädemyyjä ollu joku vuosi se kesän seksikkäin työ? No asusteet ainakin ois sen mukaset! Tää kassikin on pvc:tä, niinku ne torin hiostavan eroottiset lateksiessut! Voisko joku lähettää mulle sellasen ihan vaan muistoksi, ja käyttöönki vaikka, siis ihan keittiön puolelle, ku mulla on aina vaatteet likaset ku teen ruokaa. Väliäkö tolla toisaalta, vaikka sotkeentuu, näkisitte vaan nää rievut, joissa kotona heilun.
Ei mikään kasvissyöjän leikkuulauta.
Chaise Longue.


Ostin Chaise Longuen alesta melko flashyt aterimet! Siellä kaupassa on kyllä aina melkosta rompetta, yhtä laadukasta ku Tiimarissa. No, noilla saa ainakin aikaan raikkaan kesäkattauksen! Noi muffarivuoat on paikalliselta stokkalta, eli Galeries Lafayettesta.
Näistä Sandron ylihintasista jalkineista haaveilen vielä toistaseksi... 
Kauppaan jäivät, muuten ne lähettää pankista jonkun mun ovelle.

Eilen illalla syöpöteltiin tämän näköistä sotkua.


Kanaa mausteisessa kookoskermakastikkeessa


Tämä lievästi tulinen ruoka sopisi melkein ennemmin talveen. Mutta koska olen niin fiksu, teen sitä kesähelteellä täällä etelässä. Ihan kuin en tarpeeksi hikoilisi.


Tarvitset:
kanan rintafilettä suikaleina, tai koipia, ihan sama
sipulia
oliiviöljyä
valkosipulia
vihanneksia, kuten porkkanaa ja kesäkurpitsaa
pari tomaattia
valkkaria (ei välttamätön, mutta tuo makua)
kasvis-tai kanafondia
kuivattuja yrttejä, kuten provencen sekoitusta (timjamia, oreganoa, rosmariinia...)
kuivattuja laakerinlehtiä pari
jauhettua kuminaa ja paprikaa
chilijauhetta
suolaa
pippuria
kookoskermaa (ei maitoa, muuten saat keittoa)
koristeeksi tuoreita yrttejä


Kuullota sipulia ja viipaloituja vihanneksia tarpeeksi korkealla ja isolla pannulla.
Lisää kana ja kypsennä. Lisää pieniksi pilkotut tomaatit. Niistä saa helposti kuoret veks, jos niitä uittaa 30 sekuntia kiehuvassa vedessä. Voit myös laiskana käyttää purkkitavaraa, eli niitä säilyketomsuja. Lorauta vähän valkkaria sekaan, ja anna sen haihtua hiukan pitämällä lämpöä korkealla. Sitten voit lisätä kasvislientä, eli vaikka vettä ja fondia. Kasvisliemikuutio ja vesikin käy. Laita ihan reilusti nestettä, koska sitä haihtuu koko ajan pois. Lisää pari valkkarin kynttä. Kokonaisina, hieman muserrettuina saat niistä enemmän makua. Silppuamalla kadotat valkosipulin aromikkaat öljyt. Sitten voit alkaa heittelemään sinne niitä mausteita niin paljon kuin uskallat. Ne laakerinlehdet menee ihan kokonaisina sinne sitte...Ja kannattaa varoa sitä chilijauhetta, mulla hulahti sinne pikkasen liikaa nimittäin. Maista vähän onko suolaus ja muut mausteet kohillaan. Sitte kansi päälle, levy ykköselle ja hautumaan vaikka vartiksi. 
Muista tarkkailla, että nestettä on tarpeeksi. 
Keitä riisi.
Juuri ennen tarjoilua nakkaa sekaan kookoskermapurkin sisältö. Se pehmittää kivasti kastikkeen tulisuutta. 


No niin, nyt ette mee minnekään danppeen tai mäkkiin, vaan teette tätä!!


Ja sit tänne heti kommenttii hei et oliks ihanaa!
Kertokaa TE mikä teidän lempiruoka on :p
<3


(apua!?)


Älkää säikähtäkö!


No niin.
Sitte jälkiruokaa.
Kastanjasosekakkua

Tämäkin on kyllä syksyinen kakku, mutta teki mieli kokeilla!
Mutta eikö siellä Suomessa ollu pakkastaki vasta, niin sopii vuodenaikaan. Raukat ystäväni.

 Kuivakakuksi tää on ihanan mehevää.
Kannattaa laittaa vähemmän sokeria, jos ei tykkää yltiömakeasta. 
Tuo kastanjasose toimii myös lättyjen päällä kera kermavaahdon.

2 munaa 
100 g (ruoko)sokeria
100g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
200-250 g kastanjasosetta (esim. Bonne Maman)
100 g pehmennyttä, huoneenlämpöistä voita
 (tuo mun voi kuvassa alkoi jo vähän sulaa...)
3 rkl rommia
hyppysellinen suolaa
(vaniljaa voi laittaa, jos haluaa)

Vatkaa sokeri ja munat ja suola vaahdoksi, lisää jauhot ja leivinjauhe.
Sekoita. Lisää loput aineet ja sekoita. Kaada johonkin piirakkavuokaan tai vastaavaan.
Käytä uunissa noin 30 min 175°C.
Anna vähän jäähtyä. Maku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.

Tässä lopputulos! 
No ei nyt sentään. Laitan kuvan siitä kakusta seuraavalla kerralla, jos siitä on jotain jäljellä. Tosi ammattimaista ruokabloggausta. Syön ruuat, ennen ku (lukuisat) lukijani näkevät lopputuloksen.
Meijän korttelissa on luomukauppa, mistä löytyy muun muassa
 kuvan avaruusvihanneksia!
 Ei mitään lähiruokaa siis, heh heeh. 
Toi violetti on nimeltään graffitimunakoiso,
valkoisen ristin albinomunakoisoksi,
 kun en tiedä sen virallista nimeä.
Tuo keltainen on muuten kesäkurpitsa.
Joo, tiedän. Ne on yleensä vihreitä.
Millonhan alkaa vauvojen huippumalli haussa?
 Louis'lla vois olla mahiksia voittoon...
Tyra: "Louis, you're still running towards becoming France's next baby top model..."
Sitte musta tulis sen agentti.
Intensiivinen tuijotuskilpailu. Louis vastaan kurpitsa.


Sori, laitan kuvia vaan muun lapsesta, mutta en oo itse oikeen edustuskunnossa. Enkä koe pärstääni kovin ruokahalua nostattavaksi,ja muuten ihan turhaan täällä vouhotan jotain sapuskajuttuja. Tukkakin tarttis värjäystä. Laskin just mun finnit naamassa. Sekosin laskuissa. Niitä oli liikaa. Onneksi löysin täältä koneelta kauan etsimäni kuvien muokkausohjelman, jos tulee vaikka kayttöä.
Ei siitä sen enempää.
Huomenna tulee mun serkku kylään. 
Etukäteen mainostamani Caprice-postaus myöhästyy hiukkasen. 
Sitä odotellessa voitte ihailla jotain vuosikertariepuja jossakin muualla.


Ciao! :)



16 kommenttia:

  1. Louis on kyllä niin maan hellasin! Jaa serkku tulee, kumpi kokkaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää kokkaan, jotain ihan simppeliä!! Turha alkaa tämän herran kanssa kilpailemaan...

      Poista
    2. hahah totta varmaankin! vaikka oot itekki huippukokki!!!

      Poista
  2. Voi Louis, niin symppa tuo tuijotuskuva! Meillä on just Eero 5.v ja Lauri 3.v yökylässä ja huomenna mennään maauimalaan. Kevyt loman aloitus.. :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cool! Nyt oot jo lomalla? Onpa rento elämä, vastahan sää alotit ne työt siellä?? No, hauskaa viikonloppua :)

      Poista
  3. Höh, minä kyllä kommentoin, mihinhän se hävis! Oot kyllä melkonen kokkikolomonen, niin ja Louis <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin hävis!!! Kiitos ku kommasit uuestaan!

      Poista
  4. ah siis mää alan kokeileen näitä sun reseptejä! tekee miekli hulluna noita sun kookosherkkuja. Ja louiksesta tulis niin next top baby model, on niin fierce kurpitasantuijotus että tyra ois myyty!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kokeile ihmeessä reseptejä! Ei niistä mitään myrkytystä ainakaan saa, ja on ne ihan maukkaita pöperöitä. Louis'lle nyt äkkiä mallikansio ja sitte juostaan castingeissa.

      Poista
  5. Voi että alkaa niin tehdä mieli tulla Nizzassa käymään kun näitä lukee... Louis on varmaan murkkuiässä ennen ku nään sen! :( -mömmö

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuu tuu!! Me tullaan lokakuun lopulla sinne, Anthony näkee palan kauneinta Suomea; puista on lehdet tippunu, harmaata ja koleaa, ehka loskasadettakin ;D
      Miss you Mömmö!

      Poista
    2. Miss you too Viljainen! Siistiä, tuutteko Turkuun?? Majoittaisin mielelläni, mut mun 18 neliöö vois käydä ahtaaks neljälle ja puolelle (=Louis), kun tosiaan meitä on täällä sit jo kaks.... :)

      Poista
  6. Vilja sää meet master chefiin, louis top model-jutskaan ja anthony tulee sit torille ulkopojaksi! BTW, meillä on nykyään tordella semmosia puuvillasia, puolipituisia batteryessuja, jotka on kyllä parempia ja vilposempia ku ne kinkunleikkaajaessut..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Anthony oli todella otettu sen tulevasta ulkopoikajobista, se työn päätoimenkuva on just sitä mitä se on vuosikausia etsinytkinki!! on vielä ylenemismahdollisuuksiakin...Hhhahah mää nään jo itteni käskyttämässä sitä sieltâ korkealta tiskin takaa; Anthony, tuhkakupit vois tyhjentää, ja joku tenava oli kaatanu pehmiksen tonne yhen poydan alle, niin ja peittele ne laitteet!
      Hyvä, että essut vaihtuivat! :)

      Poista
  7. SIIS VILJA AIVAN IHANAA KU TUUTTE LOKAKUUSSA!!! SITTE KAIKKI PYSTYY NÄKEE TEIJÄT, KU EI MEE DUUNIT PÄÄLLEKKÄI!!! ja siis vähänkö smuuttia blogspot.FR :)) -Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Me tullaan!! ja kaikkia pitää nähdä!

      Poista