sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Lauantaina lounasta ja sunnuntaina visiitti biitsillä

Eilen tuli Jouni lounaalle. Tein riisisalaattia, koska sitä on lähes mahdotonta kämmätä. Tätä edullista, ruokaisaa ja jokseenkin raikasta salaattia on helppo soveltaa sen mukaan, mitä kaapista löytyy.
Tässä minun versioni ainekset:


riisiä
kesäkurpitsaa ja munakoisoa
tomaatteja
punasipulia, valkosipulia
oliiviöljyä, sitruunaa
purkkimaissia, tonnikalaa
keitettyjä kananmunia
valkoviiniä
mausteita(timjamia, rosmariinia, paprikaa, korianteria, persiljaa, oreganoa, pippuria...)



Riisi ja vaikka kananmunatkin kannattaa keittää hyvissä ajoin, että ne kerkeävät kylmetä tarpeeksi kauan jääkaapissa. Lisäsin vähän sitruunamehua ja suolaa riisin keitinveteen. Voit halutessasi myös heittää sinne vaikka kasvisliemikuution. Mun salaattiin tuli tällä kertaa riisin lisäksi bulguria ja quinoaa. Yleensä käytän basmati-riisiä, mutta eilen sai vähän mössömainen thai-riisi kelvata, kun ei ollut muutakaan.




Kokkauskuvat loppuivat tähän. Tuli liian kiire...
Itketin munakoisosta pois kitkerät nesteet ripottelemalla ohuiden viipaleiden päälle reippaasti suolaa. Hetken kuluttua viipaleet alkoivat silmin nähden hikoilla. Munakoisot alkavat itkiessään rusehtaa, mutta ei hätää. Voit siinä odotellessa pilkkoa kesäkurpitsan ja tomaatit. Valuta tomaateista liika vesi pois, ja lorauta niiden päälle sen sijaan vähän balsamico-viinietikkaa. Munakoisosta puristellaan nesteet irti vaikka siivilässä tai ihan käsin. Kuivaa talouspaperilla, ja pilko pieniksi kuutioiksi. Paista munakoisot ja kesäkurpitsat oliiviöljyssä. Lisämakua saat valkoviinistä, kasvisfondista ja valkosipulista. Itse pistin hunjaakin. Lisää mausteet, tarkista suola ja anna hautua hetki ennen jäähdyttämistä.                                                 
Jotta saisit jotain tämän näköistä sapuskaa, sekoita kylmään riisiin paistetut, hieman jo jäähtyneet kasvikset, tonnikala, maissi ja tomaatit. Purista sitruunasta vielä mehua etenkin tonnikalan päälle. Sekoita ja tarkista maku. Mausteita voi lisätä tässäkin vaiheessa. Koristele vaikka kirsikkatomaateilla ja tuoreella basilikalla, lisää kananmunan puolikkaat, ripottele pinnalle vähän yrttejä ja rouhi pippuria päälle, viimeistele oliiviöljyvanalla.
Kaikille maistui salaatti. Louis söi mustikkasosetta ja porkkanakeittoa ;p
Ruokajuomana toimi meidän reilut viisi egeä maksava kestosuosikki
 Chardonnay, Domaine de Cibadiès.
Jouni mielestä ihmisten kannattaisi suosia enemmän luomuviinejä, koska niiden valmistukseen käytetyt rypäleet on kasvatettu terveessä maassa ilman kemiallisia torjunta- ja lisäaineita. Toi meijän valkkari ei oo kyllä luomua, mutta pirun hyvää ja edullista. Samalla hinnalla saa Suomen Alkosta ehkä just ja just El Tiempoa ja sitä juodessa kaupan päälle peilistä irvistyksen.
Mantelikakkua, mansikoita ja mascarponea.


Mantelikakku
130 g mantelimassaa raasteena
110 g huoneenlämpöistä voita
100 g sokeria
3 munaa
80 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
amarettoa
vaniljasokeria (tai tanko)
päälle mantelilastuja



Miksaa toisiinsa mantelimassa, voi ja sokeri, kunnes seos on kuohkeaa.
Lisää munat ja jatka vaahdottamista. Lorauta amarettoa. Voit pistää kunnon huikan.
Lisää vanilja, jauhot ja leivinjauhe. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. 
Halutessasi voit raastaa päälle reippaasti valkosuklaata, joka uppoaa kakun kypsyessä sen sisuksiin.
Ripottele pinnalle mantelilastuja.
Kakku saa viihtyä uunissa puolituntia, 175°c.
Nauti vasta seuraavana päivänä, jos maltat odottaa. 


Tänään käytiin rannalla!
Siellä ei kyllä tuu näin pienen tenavan kanssa samalla tavalla tuntikausia viihdyttyä kuin ennen. Mutta tulipahan kävästyä.
Louis'lle vesi oli kylmää ja hiekka ihmeellistä.












ASOKSEN KUUMA KESÄALE

Nämä on saatava!

16 kommenttia:

  1. Huippuja ruokaohjeita! oikiasti haluan koklailla tuota sallaade-reseptii viimistään sit ku oon takas Suomessa! täällä ei nyt toi solukämpän keittiö houkuttele kokkaileen...keittiö on nytki ku räjähys kämppisten jäljiltä!

    Ihania kuvia, lissää vaan kiitos:)

    terkut meiltä Munchenistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista!!!
      Siitä vaan kokkaileen kuhan oot suomessa! millon kotiudut?
      terkut valtterille! future rouva vilppolalle ja lucky guy:lle kans, jos tormailette siella, ei kai ne viela lahteny oo??!
      have fun!
      :)

      Poista
    2. hahaa täällä vielä ollaan Vilijonkka:) Paitti huomenna lähetään Berliiniin ja sieltä lento kotiin! Jippiiiii:)Tänään laitetaan kämppä kuntoon ja sit ollaan valmiita kotiin:) JA Aivan huippuja kuvia! mun lemppari onpi tuo pikkuvarpaat äipän varpaiden viekussa:DD Tuuhan suomessa sit käymään niin saat kokkailla meillekin!
      Can´t wait;)

      T: Katri

      Ollilta haleja!

      Poista
  2. Et arvaakaan miten mukavaa on lukea näitä sun kuulumisiasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et arvaakaan miten mukavaa, että joku tänne kommentoi ja vielä noin ihanasti!! Kiva tänne vääntää juttua, jos ei tuu mitään vastakaikua, toisaalta eihän mua oo kukaan pakottanu tätä tekeenkään! :D
      Miten sulla mennee? Kirjota vaikka inboksiin joskus jos jaksat tai kerkeet, tai tanne, ihan sama!

      Poista
  3. huippukiva postaus (vihaan tuota sanaa, pitää yrittää keksiä joku toinen tilalle :D)! en ollu tunnistaa jounia tuon parran kanssa! louis on niin symppis rantapoikanen ja sää hotmama88 edelleen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Meri! Kiva, jos tykästyit. Joo, Jouni on kyllä kunnon partaveikko, Louis rantaleijona, mutta tosta hotmamasta en oo niinkään varma.

      Poista
  4. mää oon miettinytkin miks kesäkurpitsoja pitää tolleen suolailla, luulin vaan että saksalaiset laittaa suolaa joka paikkaan :D vähän turhanki sivistävää, mulla on vieläki niin darra etten pysty varmaan omaksumaan mitään tai todellakaan saamaan töissä mitään aikaseksi.. louis oli vauvana ruskettuneempi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tarkotat kai munakoisoja :D
      Stailasin Louis'n aina vaavina vaaleensiniseen, ku se teki ihosta ruskettuneemman nakosen, etko muista ku puhuttiin tasta?? Nyt ilmeisesti kalpeus on muotia, joten laitoin tollasen keltasen hatun, ja iho on trendikkaan vaalea... :O

      Poista
    2. Hah oisko sittenkin munakoisoja, turhan eksoottinen kasvi mun makaroonilaatikkoruokavalioon :D Kalpeus on toivottavasti muotia vielä pitkään, mulla onkin sitte tres chic päivetys kans!

      Poista
  5. ihanaa vilja! oot niin ruskee :) teijän pitäs selvästi jounin kaa laittaa joku ravinteli pystyyn ! -ellups<3

    VastaaPoista
  6. Joo, mutta nyt pitaa taa ruskettuminen loppua, kun ei se tee iholle hyvvaa ei sitte yhtaan! muuten muutun rusinaksi! myos ravintola-ala on lopetettava, se syo ihmista! kotona on kiva kokata, ja tarjoilla ruokaa vieraille, mutta tyona se on puuduttavaa ja rankkaa..
    :)

    VastaaPoista
  7. Heheee, onneksi löysin sattumalta tämän blogisi, tämä on hulvaton! Ja namiskuukkeli mitä ruokia teet ja mikä poju sulla on ja kuinka hyvältä sää näytät!! Huh sentää! :P
    T. Maiju

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hei en oo nahny maiju sun kommenttia!!!kiitos paljon! oon taas jatkanu tanne lopinoita, oli melkonen tauko tossa... Toivottavasti sulla on kaikki hyvin :)

      Poista
  8. Tulehan vili tänne meille kokkaan tollasia herkkuja Elokuussa:) Hauskoja viljamaisia juttuja. Lisää odotellessa! Haleja sinne<3 -Aliisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haluisin sikana tulla! katotaan... Haleja takas Allupallu!! <3

      Poista