keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Mää en kyllä ikinä ala kirjoittaan mitään blogia!

Nice
Cagnes-sur-Mer

Tässä sitä nyt kuitenkin ollaan, bloggaamassa. Enkä edes tiedä, miten tää systeemi toimii. Kesti pieni ikuisuus päästä edes hiukkasen kärryille koko blogin tekemisestä. Mutta kuhan tänne joskus jotain onnistun kirjoittaan, ja laittaan muutaman kuvan, niin sekin jo vallan riittää. Katsotaan kauanko mun kamera kestää, se vetelee jo viimesiään, osatkin on kiinni teipillä. Eikä oo tosiaan tarkoitus voittaa mitään 2013 Blog Awardseja tällä sivustolla. Ideana on lähinnä kertoa kavereille ja tutuille (ja tuntemmattomillekin sitten ilmeisesti) kuulumisia ja ylläpitää omaa äidinkieltäni (Veera, sano, jos alan muistuttaa Ella Kannista), koska hyvin pelottavasti oon alkanu sönkätä suomea! Pyydän anteeksi laiskuuttani, mutta en jatkossa ehkä jaksa näperrellä tällä näppäimistöllä(tuokin sana oli jo ihan liikaa)kaikkiin ö- ja ä- kirjaimisiin sanoihin pisteitä. Menee muuten kaikki voimat sormista.Ja lupaan, että tänne ei tuu yhtään teennäistä päivän asu- posekuvaa, valitteluja 9-kuukautisen vauvani punertavasta takalistosta, hennesin limasia kotipakettipostauksia tai muuta vastaavaa... tiedätte kyllä mitä tarkotan. 


Hah, katotaan, niin musta tulee kuitenkin joku hullu antaumuksellinen bloggari, ja nettoan tästä jonku omaisuuden. Sitten teen postauksen "Voita päivä Louis'n lastenhoitajana" ja mulle saapuu kultaisessa kirjekuoressa kutsu Chanelin ja Diorin syysmallistojen lanseeraustilaisuuksiin(?). Sitä odotellessa mää taidan tyytyä tähän mun normaaliin arjen glamouriin, eli vaikka kokkailuun näin alkajaisiksi.

nään tein lounaaksi Nizzan salaattia, tai siis muunneltua versiota siitä. Tätä salaattia saa jokaisesta perus brasserie-tyylisesta ruokapaikasta Nizzassa. Virallisesti salaattiin tulee retiisiä, mutta mää laitoin porkkanaraastetta. Hylkäsin myös ne saakelin suolaset anjovisfileet, muuten suuta kuivaa koko loppupäivän. Lisäsin hieman kylmiä uusia perunoita, jotka olin maustanut tillilla, persiljalla, valkosipulilla, sitruunalla ja suolalla sekä pippurilla. Myös keitetyt tuoreet pavut toimivat hyvin Nizzan salaatissa.                                                                                                                                                                              
Tästä lähdettiin: rucolaa, tonnikalaa öljyssä, uusia perunoita, tomaatteja, sipulia, keitettyja kananmunia, mustia kivellisiä pieniä oliiveja, porkkanaa. Porkkanan tilalle voi siis laittaa retiisejä tai vihreitä papuja. 
Ja tässä lopputulos.
Lautanen houkutteli ääreensä myös pienen käden. Sille ei tosin herunut maistiaisia.
Salaatin maustoin oliiviöljyllä, balsamicolla, suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja hunajasinappi-sekoituksella. Koristelin yrteillä ja tuoreella basilikalla. Basilikaa kannattaa myös silputa salaatin sekaan. 

Louis heräsi tänään jo aamukuudelta, joten tekasin siinä puoliunessa sitten raparperipiirakan. Btw, raparperi sisältää runsaasti oksaalihappoa, joten siksi sen kanssa kannattaisi aina nauttia maitotuotteita tai jotain muuta kalsiumpitoista. Oksaalihappo nimittäin sitoo elimistön soluista kalsiumia, ellei sitä ole muuten saatavilla. Hyvä tekosyy herkutella piirakkaa siis vaikka jätskin kanssa. Vaniljajäätelön ja raparperin liitto on varmasti voittamaton, mutta itse tein  piirakalle kaveriksi mansikkajäätelöä, heleppoa ja herkullista. Ohje alla.


Ois voinu laittaa hilkun enemmän raparperia, tai vaikka lisätä mansikoita joukkoon, mutta silti oli nannaa. Omenalohkot, mustikat ja viinimarjatkin käyvät tähän päälle.

Mansikkajäätelö:
(n.1 litra)
4 dl kuohukermaa
300 g mansikoita (voi laittaa enemmänkin)
vaniljatanko

Vatkaa kerma vaahdoksi, älä tee siitä kuitenkaan liian jämäkkää. Raavi vailjatangosta siemenet irti ja sekoita ne kermaan. Soseuta mansikat. Sekoita kulhossa toisiinsa vatkattu kerma ja mansikat kondensoituun maito. Sokeria ei tässä ohjeessa siis tarvita, sillä kondensoitu maito on jo valmiiksi erittäin makeaa. Kaada seos pakasterasiaan. Joku vanha pesty muovinen jätskipurkki on aika jees. Jäätelön pitää antaa kunnolla jäätyä pakastimessa ainakin 6 tuntia. Jos olet pitänyt jäätelöa pakstimessa yön yli, ota se ulos pakastimesta hyvissä ajoin ennen h-hetkeä. Mansikoissa on 90 prosenttia vettä eikä pallojen kaivertaminen jääkimpaleesta tosiaan oo sitä miellyttävintä puuhaa. Voit myös vaihtoehtoisesti tarjota jäätelöä vain hieman kohmeisena, jolloin se muistuttaa jokseenkin kylmää mansikkarahkaa. Njam!


Piirakan pohjaa varten sulatetaan 200 gramman köntti voita, johon lisatään 130 g (1,5 dl) sokeria. Rikotaan sekaan yksi muna, vatkataan ja lisätään  200 g (3 dl) jauhoja ja reipas teelusikka leivinjauhetta. Sekoita taas ja lorauta mukaan vielä vajaa desi maitoa. Sekoita viimeisen kerran. Voit laittaa vaniljasokeriakin, tai raastettua sitruunankuorta. Mutta muista; vain se sitruunan keltainen osa kuorta tuo makua, ei se valkoinen! Taikina piirakkavuokaan, ja marjat tai muut mössöt päälle, ja heitä uuniin 30 minuutiksi,  200° C. 


Tässä minivideo, olen pahoillani huonosta laadusta, ens kerralla filmaan iPhonella:)

                                


Eipä mulla muuta! Ciao!





15 kommenttia:

  1. Niin ja hei, ihana banneri. Anthony kunnon bad boy ja sää niin nuori :)

    VastaaPoista
  2. ja tuo paperi alla on vielä barcasta :)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on se tarjotinalusta, jonka nyysin sielta kahvilasta! hah, kai niita sai ottaa. Ja rikastuin silmissa ostamalla yhden kahvin!

      Poista
  3. Hellasia nuo sun huudahdukset videossa! :))

    VastaaPoista
  4. Ihanan näkösii herkkuja oot taikonu! Odotan sitä päivää, että pääsen kyläileen teillä:D Huippu homma, että aloit kirjottaan! Nyt jopa määkin alan seuraan edes jotain blogii;) T:Katri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. teretulemast Katri! tayshoito pelaa, kysy vaikka essilta! vitsi vitsi! ;)

      Poista
  5. Kuka tuo nainen on tossa videolla? Siis Vilikki, 11-tuntisen toripäivän jälkeen tää sun blogiuutinen tuli niin tarpeeseen! Huippua, nauran täällä ääneen sun jutuille. Sää niin voitat vanhat akat sun muut bloggauksessa mennen tullen :) -Mambonumberfive-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuh 11 h torilla!!
      Nainen on Anthonyn mama!:)
      Joo tehkää tietä vanhat akat, täältä tullaan!

      Poista
    2. Oho, se näyttää ihan joltai meijän ikäseltä! =)

      Poista
  6. se on muuten ella kannista.. ;) ihana tuo pikkuinen käsi joka havittelee salaattia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ella Kanninen? haha, et oo tosissas, heti eka kirjoitusvirhe!
      Louis'lla on aina nalka!!

      Poista
  7. Huippua, joo ahkeraa postausta vaan kehiin! Tosi ihanaa kuulla sun juttuja :) kuulen melkeen sun äänen korvissani kun lukee tätä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, jos mun honottava nasaali aani kaikuu sun paassa ;D Kivaa ku kommaatte, ees vaikka säälistä!

      Poista